A szívféreg télen is megölheti kedvencét

 

A klímaváltozás miatt hazánkban is egyre több olyan egzotikus betegség jelenik meg, ami veszélyeztetheti házikedvenceinket is. Az egyik ilyen a kutyák (ritkábban macskák) szívférgessége, amely akár halálos kimenetelű is lehet.

A szívférgesség közel 10 éve van jelen, és egyre terjed Magyarországon. Az ország egyes részein a fertőzöttség mértéke már az 50 %-ot is elérte!

Mégis sokat tehetnek a gazdik annak érdekében, hogy megfékezzük a betegség rohamos terjedését, és megelőzzük a négylábú családtagok megfertőződését.

Felelős gazdiként két dolgot kell tennie: SZŰRÉS ÉS VÉDEKEZÉS! 

A betegség korai felismerését szolgálja a Király Pet Kisállatrendelő „Jó szívvel” kampánya, melynek keretében a szívféreg szűrést az idei évben féláron végezzük el, és a megelőző gyógyszert is kedvezményesen biztosítjuk.

Hogyan alakul ki szívférgesség?

A szívférgesség akkor alakul ki, ha a kutyust egy olyan szúnyog csípi meg, ami mikroszkopikus méretű, szívféreg lárvákkal fertőzött. A lárvák bejutnak a kutya véráramába, majd az erekben vándorolva alig fél év leforgása alatt 25-30 cm hosszú férgekké fejlődnek. A hatalmas férgek a tüdő nagy ereiben és a jobb szívfélben élősködnek, gyakran okozva tüdőbetegséget és szívelégtelenséget.

Honnan tudhatjuk, hogy a kutyánk megfertőződött?

Egy öt perces vérvizsgálattal. A levett vérből mikroszkópos vizsgálattal, illetve gyorsteszttel ellenőrizzük, hogy vannak-e lárvák illetve van-e ellenanyag a kutya vérében?  A tesztek akkor adnak megbízható diagnózist, ha az első szűrés után 6 hónappal, majd utána évente ellenőrzésként megismételjük a vizsgálatot. Minden 7 hónapos kort betöltött kutyát szükséges vizsgálni szívféreg-fertőzésre, mielőtt elkezdhetnénk a megelőző kezelést.

Hogyan lehet kezelni ezt a betegséget?

Ha a betegséget korai stádiumban sikerül diagnosztizálni, a kezelésnek kevesebb kockázata van. Kezelés nélkül a szívférgesség tünetei súlyosbodnak, gyakran egyéb társbetegségek léphetnek fel, és az állat sajnos el is pusztulhat. 

Meg lehet-e előzni a fertőzést?

A szúnyogcsípést 100%-os biztonsággal megakadályozni nem lehet, a fertőzés kialakulását azonban igen. A megelőző terápia során rendszerint „az előző hónap sarát söpörjük ki”, azaz a feltételezett szúnyogcsípés által kedvencünkbe oltott lárvákat pusztítjuk el, ezáltal a kifejlett férgek kialakulását akadályozzuk meg. Az állatorvosi rendelőnkben és patikánkban kapható tabletták és rácsepegtető készítmények biztonságosak, könnyen használhatók és egyéb paraziták ellen is védelmet nyújtanak. A megelőzés minden esetben biztonságosabb és olcsóbb, mint a kialakult betegség kezelése. Tudnia kell azonban, hogy a megelőző terápia elkezdése előtt szűréssel kell meggyőződni arról, hogy kedvencünk mentes-e a fertőzéstől?

Tudnivalók a szűrésről:

  • A vérvétel éber állapotban, fájdalommentesen zajlik
  • A teljes vizsgálat kb. 10 percet vesz igénybe, rendelőnkben megvárható
  • A szűrés eredményét és a kezelések időpontjait e-mailben is megküldjük
     

A SZÍVFÉREG SZŰRÉS MOST FÉLÁRON: 7.400 Ft

 

Tudnivalók a védekezésről:

  • A szívféreg-fertőzéstől kedvencét megnyugtatóan csak a 28 naponként folyamatosan alkalmazott megelőző gyógykezelés védheti meg.
  • Ne alkalmazd a szívféreg-megelőzés készítményeit nem tesztelt állaton, illetve, ha a gyógyszeradást megszakítottad!
  • A szűrés után ajándék hűtőmágnessel kedveskedünk, mely 1 évre előre jelzi a megelőző kezelések havi időpontjait.
     

VÁSÁROLJ KEDVEZMÉNYESEN SZÍVFÉREG ELLENI TABLETTÁT! 

Patikánkban folyamatos 5+1 valamint 9 +2 akcióval várunk

A Király Pet Kisállatrendelőben zajló kedvezményes szűrési és gyógyszervásárlási lehetőségekről bővebben tájékozódhat, valamint bejelentkezhet szűrésre az alábbi elérhetőségeken: 

Telefon: +361 230 3940

Online bejelentkezés: időpontfoglalás

 

KirályPet Kisállatrendelő

Nyitvatartás

Rendelő
H-P: 13-18
Patika+Petshop
H-P: 10-18

Cím

1048 Budapest
Székes utca 1.
+36 1 230 39 40

Harapj ránk!

Facebook Instagram Youtube

Szimatolj tovább!

Rex Alapítvány

KOSÁR

FIZETENDŐ

Rendelés értéke

0